Пържоли

 

НА МИТКО ПЪРЖОЛИТЕ

От известно време във фризера отлежават едни пържолки. Свински. В нашето семейство пилешкото е на почит, но от време на време отдаваме дължимото на традицията. 

Един прекрасен ден се сетих, че новият грил-тиган е идеален за едни пържолки.

Малко предистория – имаме един близък, колоритен братовчед. Той е ловец, но не рибар, има тънък вкус към месата, добър дресьор на кучета и ветеринар. А освен това експериментира с невероятен усет в кулинарията и има такива попадения, че биха разколебали дори заклет вегетарианец. И това е само едната част от колорита.

Та по личните му указания имам следната рецепта: 

Извадих месото и го размразявах нежно цял ден.

Разбира се, чудесно щеше да имах свежо, но маринатата, която ще опиша, може да съживи и най-замръзналото ирландско🙂 . 

Някъде четох, че месото не бива да се начуква. Остава свежо и ако се пече на скара има превъзходен вкус. Верно е.

В по-дълбока тава, изсипах пържолите, наръсих ги с шарен пипер и зехтин. Най-важната съставка е обикновена доматена салца. За да не стане много остро кисело е нужно пюрето да се подслади. Аз лично сложих и малко пюре от смлени червени чушки. В случай, че не ви се занимава, но ако все пак ви се ще – купете си обикновена лютеница.

Добре намазано, месото си взема необходимото най-малко един час. Колкото повече, толкова повече.

А после – една хубава скара или един нов грил-тиган /благодаря ти мило – знаеш в какво да превърнеш мечтите/,  по 2-3 минутки на страна.

Хвърлете нежто зелено, росно стръкче магданоз върху пържолките в чинията и сервирайте.

Благодаря ти Мите!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s