Препечените филийки – начин на производство и Символика

Вторични философски уклони

 

 

Преди време много хора четяха Войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния. И отъждествяваха семейните битки с хигиенни навици. На мен този символ не ми харесва и ще се обърна към Насъщния.

Истинското различие между Мъжът и Жената се изявява в начина на препичане на филийките. Елиминираме тостера, защото само харчи ток и заема място. Едно време, баба ви само на тостер си е препичала порязаниците.

Жената ще нареже хляба, ще го нареди в тавичка, ще го сложи във фурната, ще я включи и ще наблюдава, ще обърне филийките, ще ги извади златисти и не много твърди.

Мъжът включва фурната, вдига решетката на високо, ще надуе градусите и ще седне да почака. Като се зачерви дръжката на вратата, ще вземе кърпата за ръце, ще отвори печката и ще метне ловко хлябът върху решетката. Ще си препече насъщния до тъмно кафяво. (Жена му ще почисти печката когато и е удобно.)

Обобщен анализ: жената има склонност да се престарава в дребни детайли, оправдавайки се с Емоционалност, мъжът има склонност да пренебрегва естетиката, оправдавайки се с Функционалност.

А сега някой да вземе да оспори физичния закон за плюса и минуса.

П.П. За по-интересно, Майка Природа е омешала понятията, но е проявила и милост. От тогава жените търсим скритата мъжка емоционалност,  те се опитват да ни изкарат мъжки момичета. А филийките са с пълнеж.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s