Малки уроци

Неведнъж човек се зарича как няма да се удави в ежедневните тематики и как гордо ще плува ту наляво, ту надясно – никаква рутина не ще го отнесе. Животът обаче си тече и никак не се интересува кой

накъде се е заплувал. Всеки маратонец (плувец, петобоец), обаче, знае, че му е необходим ритъм, за да може да пробяга цялото трасе. Еее?

Има

 нещо така успокоително в броенето на стъпките, в повтарянето им – сутрин, обед, вечер. Чак когато по изтръпналите сетива забоцкат игличките на кръвообращението (природата не търпи бездействие), чак тогава всеки тръгва да търси Голямата фадрома, която да дойде и да изгребе натрупаните боклуци от дългия застой. И като се почнат логистичните  проблеми…, оказва се, че една права лопата е по-резултатна.Какво ще ми стане, ако вместо обичайното 1, 2, 3 почна да броя 2, 4, 6 или някоя нарастваща геометрична прогресия?
Срещнах се с любовта на живота ми и седнахме в едно спокойно кафене вместо да се втурнем към обичайния вечерен ритуал у дома.  Приглушена светлина, канапета достатъчно меки, за да е удобно, без да се налага 20минутна борба на ставане, малки кръгли дървени масички.  Докато се чудя дали ми се ще един Йегермайстер с кафето, пристигна момичето, което да ни обслужи. То ни видя. Искам да кажа не застана отнесено до масата, нито ни записа като на борсова сесия, напротив – заговори ни лично. Освен всичко друго, тя знаеше какво има в менюто. Без риск да прозвуча като захлупена (е, не като, явно) аз се впечатлих.  Питам: това какво е? И соча снимка на висока чаша, озаглавена After Еight. А тя, мило – о, то е за малко по-необичаен вкус. Има мента, шоколаад…О, тъкмо като за мен. (Англичаните са го измислили отклонението много отдавна – http://en.wikipedia.org/wiki/After_Eight)

Чаша шоколадова напитка, с неочаквано добра комбинация, прави чудеса, вярвай.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s