Летни вихри. Кратко и вдъхновително за радостите (бучка захар)

Август – лято, жега, море и сме на работа. Ама събота и неделя не сме.
Ставате рано (още в събота) – 9.00 да сте пред магазин от типа Направи си сам, влитате вътре и си купувате:
Две кутии морско синьо (от мен да мине – лазурно) – акрилна боя.
Намирате си и синя кърпа за глава.
Прибирате се в къщи. Отнемате тазгодишната лятна колекция мидички на детето – още не е узряла и добре почистена. Пускате си Микис Теодоракис и боядисвате кухненските столове в синьото. После си слагате синята кърпа на главата, червено червило (за дамите) и изпращате половинката за две бутилки мастика или узо – нека прояви характер и си избере.
Междувременно:
На плеъра зареждате:
Микис Теодоракис
Саундтрак на Зорба Г ъркът
Демис Русос
Микис
Зорба
Демис
Демис
Зорба
Микис
Редувайте с Андре Рю и неговата сиртаки-версия.
И така докато Ви е на сърце. Волуме на макс, естествено.


Вземате си половинка калмари и с викове „Ясо”, завъртане и подскок ги нарязвате на шайби.
В най-хубавия зехтин, който сте успели да си купите, мятате чесън. Но трябва да сте си го купили след час – час и половина сладки приказки с някоя баба на село, която ви е дала кило-кило и половина бадева. Именно тая „бадева” ни трябва за тия калмари точно. Ако нямате баба и село, опитайте се да си поговорите с продавача в кварталния плод-зеленчук преди да си купите главата чесън, която е нужна. Ако и такова нямате – поздравете някой в супермаркета – просто така.
Та! След като чесъна ви е прегърнал и ви е целунал нежно по нослето, доведете му и калмарите. Нека водата изври, а вие през това време нежно се поцелувайте с любимия/любимата, който/която току-що влиза със сбърчен нос и двете бутилки анасонов еликсир под мишница. Чувате ли Демис?


Пооправете синята кърпа и червилото (за дамите) отворете едната бутилка узо. Ето така е на Олимп!
Отсипете си сто грама. Налейте ги тия сто грама в калмарите. А сега изключете аспиратора и подпалете съдържанието на съдината. Внимателно с тенджерата – ако ви заприлича на Сирни Заговезни – просто я махнете от котлона, но да не загасне.
Ако междувременно не сте ударили поне 20 грама от узото, оставете всичко и идете на почивка в Гърция.
Или поне си купете картичка от остров Закинтос.
Междувременно алкохола е изгорял. Нежно сипете 100 прясно мляко и 100 сметана. В тенджерата. Усещате ли?
Поцелувайте се още 10 минути. Само 10.
Сега си изберете някоя прекрасна купа. Изсипете в нея амброзията, която приготвихте. Промълвете „Ясо”, може и „Палигари”. Разсипете по масата колекцията от мидички и продължете с Микис Теодоракис. Поръсете калмарите с пресен копър.
Сервирайте артистично и живота е прекрасен!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s